Koopwoning verhuren Maastricht

Home 5 Koopwoning verhuren Maastricht

Leegstands-wetverhuur

Ook dan bent u aan het juiste adres bij Expatsverhuur Maastricht! Als u uw koopwoning verhuurt dan doet u dit via de Leegstandswet. Voordelen zijn dat u dubbele lasten kunt dekken en dat uw woning minder gevoelig is voor vandalisme.

Houdt er wel rekening mee dat u toestemming nodig heeft van uw bank.

Om te kunnen verhuren via de Leegstandswet dan dient u een leegstandswetvergunning aan te vragen bij de gemeente Maastricht. Om de vergunning aan te vragen dient u te voldoen aan een van onderstaande eisen:

  • De woonruimte is nog nooit bewoond geweest
  • In de 12 maanden voor de verhuur heeft de eigenaar de woning bewoond
  • In de 10 jaar voor de verhuur is de woning niet langer dan 3 jaar verhuurd geweest

Voldoet uw woning aan één van bovenstaande eisen? Dan mag u een leegstandswetvergunning aanvragen bij de gemeente Maastricht. Houdt er rekening mee dat dit tot 6 weken kan duren. Het aanvragen van een leegstandswetvergunning bij de gemeente Maastricht kost €183,- bij een digitale aanvraag en €201,30 bij een papieren aanvraag.

Wat doen wij voor u?

Expatsverhuur Maastricht heeft ruime kennis van de woningmarkt in Maastricht. Hierdoor vinden wij binnen korte tijd een geschikte huurder voor uw woning. Deze wordt gescreend op antecedenten, kredietwaardigheid en identiteit. Ook zorgen wij voor een waterdicht contract en doen wij een initiële inspectie.

Meer informatie over koopwoning verhuren Maastricht? Neem contact op via info@expatsverhuurmaastricht.nl of bel 043-2061660.