Meer Woningen

In 2018 worden in Eindhoven 1300 nieuwe woningen gebouwd. De reden hiervan is om de verhitte woningmarkt wat tot rust te laten komen. Op diverse locaties in Eindhoven, zoals het voormalige azc in de Castiliëlaan in Woensel- Noord, worden nieuwe woningen gebouwd. Er komen nog koophuizen van rond de 250.000 euro en huurhuizen van de 700 tot 1000 euro bovenop de geplande oplevering van zo’n 1800 huizen.
‘De plannen zijn gemaakt om te voorkomen dat de woningmarkt in Eindhoven echt oververhit raakt. Dan gaan mensen te hoge hypotheken afsluiten en komen ze opnieuw in de problemen, dan hebben we niets geleerd van de crisis van de afgelopen jaren’ zegt wethouder Yasin Torunoglu.
De koophuizen worden gebouwd met het doel dat woningzoekenden die net teveel verdienen voor een sociale huurwoning nu naar een middeldure huurwoning kunnen.